0

Kan din brændeovn lave varmt vand?

Kan din brændeovn lave varmt vand?

Skrevet den 10-11-2018


Er dit svar til det spørgsmål nej, så bør du overveje at skifte til en brændeovn med vandtank. Her får du en brændeovn, der overfører 70% af sin varme til dit centralvarmesystem. Brændeovnen tilsluttes din centralvarme og fordeler varmen jævnt i huset gennem gulvvarme og radiatorer. Selv dit varme brugsvand leveres af din brændeovn.

Nu tænker du sikkert: ”Men sådan en lille brændeovn kan da ikke varme hele mit hus op”. Tommelfingerreglen for opvarmning med en brændeovn er, at 1 kW kan varme 10-30 kvm med normal loftshøjde op. Det afhænger naturligvis også af isoleringen, og der bør laves en individuel vurdering for hver bolig.

Se nærmere på de enkelte modeller og find den, der passer til dit varmebehov

Herudover kan brændeovnene med vandtank naturligvis kombineres med allerede eksisterende varmekilder. Det kunne jo være, at du allerede har solceller, et jordvarmeanlæg eller en tredje løsning til at køre.

Du har altså mulighed for at bruge din nye brændeovn som både primær eller sekundær varmekilde. Det hele afhænger af dine ønsker og behov.

Bedre end Svanemærkets krav

Alle brændeovne med vandtank fra Pejsegrossisten har en virkningsgrad på 79-87%. Kravet for at opnå Svanemærket er blot på 76%. Det betyder, at du er sikret en bedre udnyttelse af dit brændsel. Derudover kommer den effektive besparelse på varmeregningen, og du reducerer mængden af støvpartikler i dine omgivelser til et absolut minimum.

Hvor kommer varmen fra?

Den varme, som nu kan bruges til opvarmning af vand, var ellers gået til spilde. Det er den varme, som normalt bare lukkes ud gennem skorstenen.

Du får altså mere varme uden at smide flere penge efter dit forbrug, fordi du udnytter brændet maksimalt. Udnyttelsen af brændet har ikke kun betydning for din pengepung, men er også en bonus på miljøkontoen, da du også bidrager til at spare på vores naturlige ressourcer gennem bedre anvendelse.

Stort udvalg inden for miljøvenlige brændeovne

Hos Pejsegrossisten har vi samlet alle de brændeovne, som kan lave varmt vand i kategorien brændeovne med vandtank. Miljøvenlig forbrænding, høj virkningsgrad, kvalitet og design er fælles kendetegn for alle ovne i kategorien, som er absolut topklasse.

Se hele udvalget af brændeovne med vandtank

I samarbejde med østrigske Hass+Sohn og HS. Flamingo fra Tjekkiet, som er blandt Europas førende producenter på markedet, har vi udvalgt de bedste brændeovne til dig. I webshoppen finder du et udvalg, som er præget af forskellige stilarter, så der er én til ethvert hjem.

Vi ved, hvor vigtig kombinationen af elegant design og funktionalitet er. Det er et møbel, som skal pryde eksempelvis din stue, men også et apparat, der skal minimere din varmeregning. Vigtigst af alt; Din brændeovn skal sprede varme og hygge på kolde dage.

Vi hjælper gerne med at finde den helt rigtige brændeovn til dig. Kontakt os på telefon 26 29 40 36 eller send en e-mail til info@pejsegrossisten.dk allerede i dag.