0

Skift til en miljøvenlig pilleovn med naturlige flammer

Skift til en miljøvenlig pilleovn med naturlige flammer og bevar hyggen

Fordelene var pilleovne med naturlige flammer

Byt brændestakken og det hårde kløvearbejde ud med 15 kg træpiller – og bevar brændeovnens karakteristiske og idylliske flammehav med ny type pilleovn fra Haas+Sohn.

Hvad siger du, hvis jeg siger brændeovn? Hygge, flammer og varme kunne være nogle af ordene. Med en ny serie pilleovne fra Haas+Sohn kan du forbinde de tre ord med mindre arbejde og besparelse på både varme- og strømregningen.

- Det første indtryk, pilleovnene giver, er synet af flammerne. Flammen er rolig og hyggelig som i en brændeovn og ikke en generende ’svejseflamme’, som det desværre ofte er oplevelsen med pilleovnene på det danske marked, fortæller Erik Skov Bertelsen, indehaver af Pejsegrossisten, og fortsætter:

- Det næste er lyden – eller nærmere manglen på samme. Mange pilleovne støjer så meget, at de kan være til gene i et opholdsrum, men ikke denne nye type. Alle pilleovne fra Haas+Sohn har en patenteret forbrændings- og konvektionsteknologi, som fordeler varmen uden blæser. Derved reduceres støjen til et absolut minimum på niveau med et moderne køleskab.

Spar på energiregningen

Der tale om nye modeller, som er langt foran de nuværende ovne på markedet. De er først og fremmest foran på virkningsgraden. Her er ovnene fra Haas+Sohn helt oppe på 90-94% og er blandt markedet absolut højeste. Det er her, du kan mærke forskellen på varmeregningen, men også på miljøet; Det danske svanemærke kræver nemlig blot en virkningsgrad på 76%.

Den nye type ovn adskiller sig fra øvrige modeller på selve opbygningen. Ved at skære ned fra tre til blot én blæser er strømforbruget også positivt påvirket. Strømforbruget på en gængs pilleovn på markedet er relativt højt og ligger som regel mellem 100-450 watt. Med de nye er det sat ned til mellem 30-50 watt.

Så i stedet for én blæser til forbrænding, én til at sende varme ud i stuen og én til skorsten, har de nye ovne blot blæseren til skorstenen. Det giver naturligvis også en langt mere lydsvag ovn.

Den eneste forhandler i Danmark

Vestjyske Pejsegrossisten har eneforhandlingen af de nye pilleovne fra Haas+Sohn i Danmark. De tager derfor også ansvaret seriøst, når det handler om at sikre kunderne ovne af højeste kvalitet:

- Vi har været nede og se produktionen i Østrig flere gange, og det er virkelig høj kvalitet, der kommer ud ad dørene. Det er produkter, som vi uden at blinke med øjnene kan stå inde for og med glæde sender ud i de danske hjem, fortæller Erik Skov Bertelsen.

Haas+Sohn er en østrigsk producent af brændeovne, som har eksisteret siden 1854. I dag er brændeovnsgiganten en af de største og mest fremsynede producenter på det europæiske marked.

Drop besværet og behold hyggen

Vi spurgte også Erik Skov Bertelsen fra Pejsegrossisten om, hvem der ville blive allergladest for en pilleovn med flammer som i en klassisk brændeovn. Svaret var klart:

- Ovnene her er til ham, som har fyret med træ i måske 30 år og holder af hyggen med flammerne, men han er også lidt træt af at skulle ud og save så meget brænde. Samtidig er de bestemt også til den travle familie, der gerne vil have en miljøvenlig besparelse kombineret med den hygge, som flammerne bidrager med.

 

Se vores udvalg af unikke pilleovne med naturlige flammer.