0

Miljøvenlige brændeovne

NYHED: Skån miljøet og få lune morgener med ny brændeovn

Skrevet den 10-09-2018

Står du også i dilemmaet mellem et sundt klima og hyggen fra en varm brændeovn? Pejsegrossisten lancerer nu et nyt produkt, som kan løse problemet.

En ny serie af brændeovne med varmelagring og automatisk regulering af luftindtag giver dig det bedste fra to verdener; den ene med en miljøvenlig forbrænding samt et sundt klima og den anden med varme og hygge. Og nu skal du høre hvorfor.

Forestil dig først to scenarier;

Du fyrer som det sidste, inden du går i seng om aftenen, men står alligevel op og lander fødderne på et iskoldt gulv. Du småløber ud i stuen og får tændt op i brændeovnen igen.

Eller:

Du stopper med at fyre omkring kl. 22 om aftenen og går i seng som normalt. Om morgenen kan du rolig sætte dine bare tæer på gulvet. Der er stadig varme i huset, og du kan sætte kursen direkte mod morgenkaffen i stedet for brændeovnen.

Bedre sten holder på varmen

Hvem vil du helst være? Og hvad er der sket mellem de to scenarier? Du har skiftet din traditionelle brændeovn ud med en ny model fra Haas+Sohn med varmelagring, automatisk regulering af luftindtag og en virkningsgrad på hele 87 % mod det danske svanemærkes krav på 76%.

- Med specialfremstillede sten monteret i ovnen absorberes varmen bedre. På blot to timer er stenen gennemvarm og kan holde på varmen i helt op til 16 timer. Det er næsten det dobbelte i forhold til klassiske natursten, der kun kan holde på varmen i 9 timer, fortæller Erik Skov Bertelsen, indehaver af Pejsegrossisten, om de 70 kg tunge sten i toppen af ovnene.

Med de nye sten er det ikke længere nødvendigt med natfyring, hvilket Erik Skov Bertelsen fremhæver som en af de største fordele:

- Det er en kæmpe fordel ikke at skulle fyre om natten. Flere kommuner har også lavet reguleringer eller direkte forbud på området, og det bliver nu nemmere at efterleve dem. Og samtidig giver det en renere og mere miljøvenlig opvarmning af dit hjem. Der er virkelig ikke noget at tabe.

Spar på varmeregningen

Og glæderne slutter slet ikke her. For du kan faktiske også spare ekstra på varmeregningen, da brændeforbruget er meget mindre:

- Det skyldes den høje virkningsgrad på disse brændeovne og den gratis varme, der kommer fra varmelagret uden at du skal fyre. Du skal heller ikke i samme grad supplere med andre varmekilder, da brændeovnen kan bruges som primær, hvis man blot fyrer to gange á to timer i døgnet, lyder forklaringen fra Erik Skov Bertelsen.

Som nogle af de eneste i Danmark er ovnene med varmelager også energimærket med klasse A+, hvilket kan have positiv effekt ved eventuelt salg og vurdering af huset.

- De mange miljø- og energimæssige fordele gør ovnene særligt velegnede til lavenergihuse, hvor de støtter godt op om de øvrige miljøvenlige tiltag, fortæller Erik Skov Bertelsen.

 

Skal du have en brændeovn med varmelagring?

Hvis du kan svare ja til de følgende spørgsmål, er en brændeovn med varmelagring lige noget for dig:

  • Jeg vil gerne spare på varmeregningen.
  • Jeg vil gerne leve mere miljøvenligt og have et sundere klima.
  • Jeg vil gerne have et varmt hus om morgenen.

 

Alle vores brændeovne er miljøvenlige. Se udvalger her